Automatisering voor MKB en de thuiswerker
Home

Products

Services

Support

Nieuws

FAQS

Contact

Penguin
Dit is het verhaal achter de naam van dit bedrijf....
De oprichter van het bedrijf, Leen de Braal, werd in 1997 gevraagd door zijn dochter en haar vriend, Jan Hamelink, of het niet mogelijk was om te helpen bij het uitzetten van de fundering voor het nieuwe huis, wat ze wilden bouwen. Nooit te beroerd om te helpen, wanneer dat wordt gevraagd, zei Leen, dat er wel iets geregeld kon worden als het zover was.
Een waterpasinstrumentje en een baak waren snel geregeld, en het uitzetten van de maten van het huis was op die manier een fluitje van een cent. Maar al doende werd er eens overlegd, hoe Jan dat nu verder ging doen: "Geen probleem, iedereen komt helpen."
Bij het ter hand nemen van de werkzaamheden bleek echter al ras, dat Jantje er vaker alleen voor stond, dan hij in eerste instantie had berekend. Ook de aanschouwing van de uitvoering van sommige werkzaamheden ("met geen droge ogen aan te zien") deden Leen al eens besluiten om het dan nog maar eens een keer voor te doen.
Kortom: de beloofde hulp kwam alleen opdagen als er al eens glasgerinkel te horen was geweest in de buurt, en Leen besloot om er maar een beetje in de buurt te blijven.
Op die manier is het oude huisje gesloopt, de nieuwe garage gebouwd, door het gezinnetje betrokken als tijdelijke woonst, en het huis uiteindelijk opgetrokken door Jan en Leen. Incidentele hulp van buurtgenoten, schilderwerk door de vader van Jan, en goede raad van ex-timmerman Krijn mogen niet onvermeld blijven.
Na exact 4 jaar van scharrelen en bouwen werd het nieuwe pand betrokken.
De bijgeplaatste foto's spreken hun eigen verhaal.

BraHa
Wat heeft dit verhaal nu te maken met de naam BraHa?
Wel, tijdens dit bouwen werd er in de beginfase gebruik gemaakt van een betonmolentje, wat van iemand in bruikleen was onder het motto: "Gebruik het maar, jongens, het blijft wel van mij, maar ik heb het toch niet meer nodig. Doe je best ermee, en als je bouw klaar is, dan zie ik het wel terug." Maar hoe gaat dat, na een klein jaar stond deze man op de stoep, met de vraag of hij zijn molentje mee kon nemen, want hij had het nodig....
Gezien het feit, dat het zijn eigendom was, konden we moeilijk weigeren, en eind van 't liedje: we zaten zonder betonmolen.
Flux op zoek naar iets anders, voor een paar tientjes een wrak (ja, het moest snel), en een motortje van een oude wasmachine gevonden. Na een zaterdag niet bouwen maar klussen aan de molen, was het spul in orde, tot en met een roestvaststalen omkasting voor het geheel. We waren zo trots op dit product, dat we er met een laselektrode een merk op hebben gerupst...
De goede verstaander heeft verder geen woorden meer nodig, en wie goed heeft opgelet aan het begin van dit verhaal, weet dat Jan Hamelink heet van achter.
Dit was het eerste BraHa-product, made op Noten.
Tijdens het verdere verloop van de bouw zijn nog vele vernuftige oplossingen en uitgevoerde ideeen gesierd met dit merk.
Toen Leen na de bouw bezig ging met zijn eigen bedrijf, is dit merk dan ook gebleven als bedrijfsnaam, nu niets meer met de bouw van doen hebbende, maar als aardig verhaal van harte door Jan gesteund.

  powered by SuSE